Merabalar. Ben savageimi brusless'a çevirmek istiyorum. bunun için iki tane motor ve lippo pil aldım. ama esc konusunda tereddütte kaldım. ucak escleri piyasada cin malı olarak var. ve oldukça hesaplı. incelediğimde fren ve geri de olan modellerinin olduğunu gödüm. (geri çakda önemli değil) Fakat kafamdaki soru işaret hangi eseceyi incelediysem soft start veya low tork start gibi ibare ile karşılaştım. bu arabada kullandığım taktirde ani kalkışlar yapamayacağım anlamınamı geliyor? ısı problemine gelince çok önemsemiyorum. çünkü bir atölyem var. soğutucuyu değiştirip fan ilave edebilirim. akim olayı ise kullanmak istediğim motor inrunner bir helikopter motoru. ve 7.4v da yaklaşık 25A çekecek. bense 100A sürekli güç verebilen bir esc almayı düşünüyorum. hem ısı problemi daha düşük olsun hemde ani yüklenmelere sıkıntı yaratmasın diye. torn ise esc üzerinden 3 kademede ayarlı bu da mükemmel olmasada iyi bir performans almama yardımcı olur iye düşünüyorum. bana aydınlatıcı bilgi verebilirseniz sevinirim. ben bu yazdıklarımı internetten okuduklarıma göre kafamda yorumladım. diyecekseniz ki ezrun 190a yada mamaba 2200 hazır set neden almıyorsun diye sonuç itibarıyla bu bir hobi. saygılar